Hoe verbind je tijdens een evenement ondernemers met elkaar? Hoe zorg je ervoor dat mensen met elkaar in gesprek raken, samenwerkingen aangaan en zelfs vriendschappen sluiten? Door in plaats van namedropping, de dagelijkse struggles die we allemaal kennen bespreekbaar te maken.

Als freelances hebben we soms het gevoel dat we er alleen voor staan. Iedereen om je heen heeft succes, maar jij hebt zeurende opdrachtgevers die niet willen betalen, maanden dat je je afvraagt of er wel geld binnenkomt en dagen waarop je geen inspiratie vindt. Herkenbaar? Guess what, dit geldt voor ons allemaal.

Natuurlijk is dit het allemaal waard, want we krijgen er ook veel voor terug: vrijheid, flexibiliteit, zelfstandigheid en de kans om onze dromen waar te maken. Maar dat betekent niet dat we alleen maar de successen kunnen delen. Mijn doel is om bespreekbaar te maken dat we het soms moeilijk hebben bij het opzetten, runnen of laten groeien van ons eigen bedrijf.

Daarom ben ik begonnen met het bespreekbaar maken van deze alledaagse ‘struggles’ op mijn populaire instagram pagina Happy Freelancer Struggles. En voortbordurend op dit succes teken ik deze struggles ook live tijdens evenementen.

Tijdens evenementen komen freelancers bij mij om te vertellen waar ze tegenaan lopen en dit zet ik vervolgens voor hem om in een illustratie. Ik heb gemerkt dat het bespreekbaar maken van onze ‘struggles’ zorgt voor diepere connecties. Ik geef een klein zetje, zodat zij zich kwetsbaarder opstellen en mooiere en echtere gesprekken hebben tijdens netwerkborrels.

Wil je ook tijdens een evenement of netwerkborrel de gesprekken extra diepgang geven? Stuur een mailtje naar info@happyfreelancer.nl